onsdag 23 juni 2010

Surprise! Skicka present på namnsdag


Det är en djupt underskattat aktivitet att skicka present på namnsdagar, och det är en ganska ovanlig aktivitet idag, åtminstone säger min erfarenhet mig detta. Namnsdagar är inget vi firar längre, på sin höjd säger vi grattis till namndagsbarnet sådär i förbifarten, om tillfälle skulle uppstå.

Men det är också precis av denna anledning, att det är så ovanligt att skicka present under tillfället för någons namndag, som jag tycker att det är extra kul att utföra denna aktivitet just då. Det blir ju en sån överraskningseffekt liksom. Som jag nämnt tidigare handlar uppfattningen av en present väldigt mycket om förväntningar. Och på ens namndag förväntar de flesta sig i princip ingenting.

Kombinerar du dessutom den här initialt låga förväntningen med att skicka en present som är personlig och visar att du ägnat mottagarens en hel del omtanke, så är succén liksom given. Du kan du till och med komma undan med att presenten inte anländer i exakt rätt tid eller är den bästa present som mottagaren någonsin har fått: den har på grund av sammanhanget ändå väldigt goda förutsättningar att komma högt upp på mottagarens minneslista för en väldigt lång tid framöver.

2 kommentarer:

  1. Ann Green har sammanställt en lista över julklappsidéer från olika leverantörer på internet. Det handlar om allt från dekorativa och praktiska julklappar till spel.

    SvaraRadera
  2. Www.candymail.se skickar godisfyllda presenter i ett vitt paket med rosa snöre:) jättefin present att skicka, bara ett litet tips!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera