onsdag 23 juni 2010

Skicka present bas: rätt tidpunkt och helt skick


Vill man skicka presenter som kommer få mottagaren att jubla av lycka (och vem vill inte det?), så ska den, som jag upprepat ett par gånger på den här bloggen, vara personligt betingad. Följaktligen en present som symboliserar ditt förhållande med den som får presenten. Sen måste ett par baskrav uppfyllas för själva aktiviteten att skicka present; utan dessa baskrav så kommer det bli pannkaka av allt, även om presenten är superb.

Baskrav för att skicka present!

Baskraven? Jo, presenten ska komma fram vid rätt tidpunkt och den ska komma fram hel och ren. Tänk på momenten att skicka present ungefär som momenten vid en anställningsintervju. Kommer du för sent till intervjun, har smutsiga kläder och luktar illa, ja, då kommer jobbet med all säkerhet att gå till någon annan. Sannolikt någon som har anlänt i tid och med adekvat kroppshygien. Sen spelar det liksom ingen roll om du egentligen var tusen gånger mer kvalificerad för jobbet. Det första intrycket spelar stor roll som baskrav, och precis samma sak gäller för att skicka presenter. Det är, som det heter i psykologi, en hygienfaktor med rätt tidpunkt och hel produkt. Det är sålunda inget som mottagaren kommer att tänka på när han eller hon väl får produkten OM kraven är uppfyllda, men om de inte är uppfyllda så blir det i princip det enda som mottagaren tänker på.

Är baskraven väl uppfyllda, och du har lyckats välja ut en present som personligt positiv och som symboliserar omtanke och eftertanke, så är du på god väg att göra succé. För vem har sagt att det måste vara krångligt att skicka presenter? Inte jag i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar