tisdag 22 juni 2010

Skicka present till sjukling


Att skicka presenter som har med "krya på dig" temat att göra är något som garanterat kommer uppskattas av mottagaren. Visserligen beror det på situationen, vad som har hänt, hur sjuk människan ifråga är, men det är likväl aldrig fel att visa att man bryr sig. Och att säga det med en omsorgsfullt utvald present kan vara en riktig hit. Jag har själv provat på denna typ av present flera gånger och jag har hittills aldrig fått någon negativ feedback.

Undvik skicka present med blommor och choklad

Att skicka present i denna situation förstärker det du vill säga tusen gånger om: presenten är därtill en "manifestation av dina känslor" som sociologen Baumans uttryckte saken, och kommer att kommas ihåg länge, länge av den som fick den. Återigen beror det förstås på vad för slags present du skickar. Ett blommogram eller chokladogram är säkerligen det absolut vanligaste i sammanhanget. Inget fel med dessa, men vill du göra något som är lite mer oväntat, och som inte riskerar att försvinna bland ett flertal andra liknande presenter, så ska du just försöka undvika presenter som har med blommor och choklad att göra. Skicka present som är något annat, försök tänk till vad som skulle kunna göra sjuklingen lite gladare och mer motiverad att bli frisk.

Present som är symbolisk

Jag vet att jag vurmar för upplevelsepresenten och att jag tidigare rekommenderat den som given Bröllopspresent, men det går liksom inte att komma ifrån att den även passar väldigt bra som krya - på - dig - gåva. Som du säkert förstår kan det ju vara otroligt motiverande att få en present som är en upplevelse vilken ligger där och hägrar någon gång i framtiden. Det är också ett symboliskt statement att "du må vara sjuk nu, men strax så kan du ut och njuta av livet igen!". Sen kan det också vara en potentiell bomb för missförstånd, så var noga med vilken typ av upplevelse du väljer i förhållande till vilken sjukdom det handlar om. Det är ju kanske inte så kul att få en present som har med bungyjump att göra om man precis har trillat och slagit sig; brutit benet. Fast det beror såklart på personen och ditt förhållande till personen. Skicka present, skicka presenter och gör det med omtanke och eftertanke!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar