tisdag 22 juni 2010

Inflyttningspresent - tips och tankar!


Att skicka presenter som har med flytt och bostad att göra har de flesta av oss gjort. Det är också, i mitt tycke, en av de lättaste presenterna att inhandla och skicka, då själva temat för presenten är så tydligt. En inflyttningspresent har med hus och hem att göra. Och det är därför inte helt osannolikt att presenterna oftast hamnar någonstans inom just den kategorin. Och jag tror inte att någon tycker illa om att det för en gång skull känns ganska lätt att verkligen hitta en present att skicka, eller hur?

Vad för present att skicka?

Det beror på sammanhanget!

Sen beror presentens dignitet på vad det är för slags flytt det handlar om. En tjej eller kille som flyttar hemifrån för första gången har exempelvis ett helt annat behov av presenter och gåvor än vad den etablerade familjen har, då de byter hus från ett läge till ett annat. Presenterna kan också segmenteras i vad det är för ett slags boende det handlar om. Till en husflytt brukar presenterna ofta falla inom diverse typer av trädgårdsatteraljer, grillprylar eller andra arketypiska saker för husboendets vidkommande, medan presenter till en lägenhet mer brukar handla om inredning och olika typer av dekorationer för att förhöja mysfaktorn i lägenheten. Men, givetvis, finns det massor av presenter som tangerar både dessa typer av boenden.

Skicka present med den stora trumman

Vill du verkligen slå på den stora trummen när det gäller inflyttningspresent, och är redo att spendera en liten slant, är det förstås väldigt uppskattat att skicka present inom kategorin för designmöbler. Detta tillhör förstås ovanligheterna. Och ska man klämma i med en sådan här present gäller det att ha koll på tycket och smaken hos de som ska ta emot presenten. Ska du skicka present av den här typen finns det idag flera riktigt bra butiker på nätet att tillgå. Home.se är en av dem, Bolia.com en annan som jag kan rekommendera, Mio.se en tredje.

Present till förstagångsflyttaren

Allra enklast är det enligt min mening att hitta en bra present till den som flyttar hemifrån för första gången. Detta för att personen ifråga vanligtvis har behov av ett brett spektrum av prylar till sitt nya boende. Det kan vara allt från nya kaffekoppar till mer avancerade, dyra elektronikprylar. Överhuvudtaget brukar det vara uppskattat med presenter till köket, eftersom det frekvent finns ett stort tomrum att fylla här: visserligen kanske den som flyttar hemifrån får med sig en hel del av gammalt ärvt porslin och dylikt från föräldrarhemmet, men desto mer uppskattat kommer det att bli med nya, fräscha saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar